Föreläsningar om ormbunkar

 

Boken Ormbunkar spänner över en rad olika ämnesområden. Jag kan därför erbjuda en rad olika föreläsningar med utgångspunkt i boken..

 

Arter och namnsorter för svensk trädgårdsodling

En djupdykande botanisering bland alla de spännande ormbunkar som är härdiga för odling i Sverige. Lämpligt för t ex plantskolor, handelsträdgårdar och trädgårdsföreningar.

 

Trädgårdsodling av ormbunkar

Hur skötselkrävande är ormbunkar och hur förökar man dem bäst? Varför ska vi kompostera örnbräken? Odlingstips och skötselråd för ormbunkarna i trädgården. Föreläsningen innehåller även många designtips för hur ormbunkar kan användas både i nyanläggning och i äldre befintliga rabatter. Lämpligt för t ex plantskolor, handelsträdgårdar och trädgårdsföreningar.

 

Ormbunken som krukväxt och i heminredning

Ormbunkarna är väldigt effektiva luftrenare och spännande i heminredningen då den inte kräver så mycket ljus och därmed kan placeras längre in i rummet. Dessutom är ormbunken ett klassiskt och tidlöst motiv inom konst och hantverk - som nu börjar få en renässans.

 

Ormbunkar – upptäck och fascineras

En allmän föreläsning om en av världens äldsta växter. Den har genom historien räddat jorden flera gånger och har även idag många nyttiga användningsområden. Föreläsningen tar dig från forntid till ormbunksgalenskapen i det viktorianska Storbritannien och vidare in i vår tid och berör på vilka sätt ormbunken har använt och hur den kan användas i dag, ormbunken som trädgårdsväxt, ormbunken i konst och inredning mm.

 

Givetvis går det också bra att kombinera och skräddarsy föreläsningen efter önskemål.

 

Mejla mig om du vill boka ett föredrag – anton@tradgardsklok.se

 

 

TRÄDGÅRDSKLOK

Anton Sundin